Logo

Türkiye'de Gidilmesi Gereken Turistik Yerler

Türkiye turistik yerler bakımından oldukça zengin ve hayal edilenin çok daha ötesinde! Yılın her mevsimi için ayrı ayrı, onlarca hatta yüzlerce doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve turistik etkinlikleri ile bir gezi planı yaptırabilir. Yaz mevsiminde kıyı şeritlerinde büyüleyici destinasyonlar ön plana çıkarken kış mevsiminde ise ülkenin iç kısımlarına doğru destinasyonlar favori listesine giriyor. Her türlü tatil beklentisini karşılama imkânı sunabilen Türkiye’nin tam anlamıyla turizm cenneti olduğunu söylemeliyiz!

Datça, Muğla

Muğla’da yer alan Datça ilçesi, yüzyıllar boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan ve Türkiye turistik yerler arasında ilk akla gelen destinasyonlardan bir tanesi. Taş evleri, büyüleyici koyları, tarih kokan sokakları, tarihi kalıntıları, huzur verici doğası ile tatil beklentilerini fazlasıyla karşılayan cinsten bir yer! Dinleneceğiz, akvaryum gibi koylarda yüzeceğiniz, doğayı hissedeceğiniz bir tatil yapmak istiyorsanız Datça tam size göre olabilir. Mayıs sonu itibariyle Eylül ayının bitimine kadar yaz tatili yapabileceğiniz Datça’nın kış sezonunda da sakinliği ile güzel doğasının birleşimini deneyimlemenin de ayrı bir tat olduğunu belirtmeden geçmeyelim. 

Knidos’ta gün batımını, Deveboynu deniz fenerinde manzara keyfini, Palamutbükü koylarını keşfetmeyi, eski Datça sokaklarında gezmeyi, Can Yücel’in evini ziyaret etmeyi, kumluk plajında güzel bir akşam yemeğini deneyimlemeden Datça seyahatinizi bitirmemelisiniz. Bunun dışında onlarca koyu, kumsalı, maviyle yeşilin buluştuğu birbirinden güzel plajlarını da mutlaka görmelisiniz.

Datça’yı gezerken hakkında söylenmiş olan şu iki güzel sözü de aklınızda bulundurun: “Acelen varsa ne işin var Datça’da” ve “Tanrı uzun ve sağlıklı yaşatmak istediği kullarını Datça’ya gönderir.” Gidilecek yerler listenize eklemeniz ve planınızı şimdiden yapmanızı tavsiye ederiz.

Ayder Yaylası, Rize


Ayder Yaylası, Türkiye turistik yerlerin favorilerinden olmuş ve Rize’nin de simgesi haline gelmiştir. Kayın ve ladin ağaçları ile çevrili Ayder Yaylası’nın tertemiz havası ve mükemmel doğasına hayran olmamak imkânsız! Ayder Yaylası’nda ihtişamlı şelaleleriyle görkemli dağların kombinasyonu eşsiz bir manzarayla karşılaşacaksınız. Misafirperver ve samimi bir halka sahip olan bu destinasyonda her anınızdan keyif alacağınıza emin olabilirsiniz. Yöresel lezzetlerini tatmadan, şifalı kaplıcalarına gitmeden, Milli parkı görmeden Ayder seyahatinizi bitirmemelisiniz. Ayrıca Ayder Yaylası’ndan kolay ulaşımı olan Rize’nin diğer yaylalarını da görmenizi tavsiye ederiz. 

Tüm mevsimlerde bambaşka bir deneyim ve keyif sunan Ayder Yaylası, kış mevsiminde bembeyaz manzarasına hayran bırakırken yaz mevsiminde serin havası ve yeşilliği ile büyülüyor. 

Mental olarak tamamen rahatlayacağınız bir tatil destinasyonu olarak listenize alabilirsiniz!

Nemrut Dağı Milli Parkı, Adıyaman

Nemrut Dağı Milli Parkı, ülkemiz için olmasının yanında dünya için de eşi benzeri olmayan bir kültürel mirastır. Nemrut heykelinin dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilmesinin de büyük katkısı ile UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı’nda tarihi derinden hissetmeye tepkisiz kalmak imkânsız! İlk tarih-kültür temalı gezinizde listenizin başında yer alması gereken bir destinasyon olarak notlarınızı alabilirsiniz.

Düden Şelalesi, Antalya

Büyük bir coşku ile akan şelalenin yemyeşil doğa ile eşsiz buluşması! Tarihi bir hikayesi de olan Düden Şelalesi, İskender şelalesi ismiyle de anılır. Rivayete göre büyük İskender, atlarını dinlendirir ve buradan su içirirmiş. Düden, aslında bir yandan da tarihin verdiği etkileyicilikle doğanın kusursuzluğunu ifade ediyor. 

Düden şelalesi, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistlere, tüm ihtişamıyla ev sahipliği yapıyor. Antalya’da bulunduğunuzda Düden şelalesini görmeden dönmemelisiniz. Yalnızca Düden Şelalesi için bile bir seyahat planlamaya başlayabilirsiniz. 

Göbeklitepe, Şanlıurfa

Türkiye turistik yerler listesine bambaşka bir boyut kazandıran Göbeklitepe’nin tarihi, Mısır piramitlerinden 7500 yıl öncesine dayanıyor. Dünyanın şuana kadar kaydedilen en eski tarihi yapısı olarak biliniyor. Bu sebeple “tarihin sıfır noktası” ismi ile de anıldığını duyabilirsiniz. Yerleşik hayata ilk geçişin somut ilk örneği! Yazması, okuması, düşünmesi bile tüyler ürpertici ve büyüleyici değil mi? Her taşını, toprağını, her bir kalıntısını gördüğünüzde derin düşüncelere dalacağınıza eminiz. Bu kadar önemli bir tarihi yapıyı, belki de başlangıcımızı görmek için geç bile kalmış olabilirsiniz. Seyahat planınızı şimdiden yapmaya başlayın ve benzersiz bir deneyim yaşayın. 

Kaz Dağları, Balıkesir – Çanakkale

Balıkesir-Çanakkale yolu arasına konumlanmış olan Kaz Dağları, muazzam bir doğal güzellik ve tertemiz bir havaya sahip. Türkiye’nin en popüler turistik yerleri arasında yer almasının yanında en sakin turistik bölgesi unvanıyla da biliniyor. Tarihi kalıntılar, şelaleler, dereler gibi muazzam doğal güzellikleri içinde barındıran Kaz Dağları, eşsiz tatil rotalarındandır. Doğaya bir kez daha hayran kalmak istiyorsanız bu yeri mutlaka görmelisiniz.

Pamukkale Travertenleri – Denizli

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale Travertenleri, ortalama 14.000 yıl önce oluştuğu kabul edilen bir doğa harikası! Bulutların ya da pamukların üzerindeymişsiniz hissi veren bembeyaz travertenler ile masalsı bir dünyada hissettiren Pamukkale Travertenlerinin, şifalı suları ile de birçok hastalığa iyileştirici etki sağladığı iddia ediliyor. Özellikle gün batımında gökyüzü ile travertenlerin oluşturduğu atmosferden fazlasıyla etkileneceksiniz. Su sıcaklığı her mevsim stabil olduğu için dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. 

Efes Antik Kenti, İzmir

Hayallerin şehri İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Antik Kenti, 1995 yılı itibariyle Dünya Kültür Mirasları listesinde yerini almıştır. Artemis Tapınağı Kalıntıları, Yamaç Evleri, Celsus Kütüphanesi ve daha birçoğuyla günümüze kadar gelmiş olan bu tarih karşısında şaşkınlık geçireceksiniz. Efes Antik Kenti’ni Görülecek favori yerler arasına eklemeli ve buradaki tarihe mutlaka şahitlik etmelisiniz.

Tarihi Yarımada, İstanbul

Türkiye’nin hiç tartışmasız birinci favori turistik yeri, İstanbul’dur. İstanbul denince akıllara ilk gelen elbette ki tarihidir. Benzersiz bir tarihi maziye sahip olan İstanbul’da geçmişin izlerinden etkilenmemek, yapıların ihtişamı ile büyülenmemek mümkün değil! En önemli tarihi yapılarının bulunduğu Tarihi Yarımada’yı gezilecek-görülecek yerler listenizin en başına almalısınız. Tarihi Yarımada’da Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Mısır Çarşısı, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve İstanbul Arkeoloji müzesi gibi tarihin kalbine inilen en kıymetli yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Yedigöller Tabiat Parkı, Bolu

Bolu’da yer alan ve 1965 yılı itibariyle koruma altına alınan Yedigöller Milli Parkı içerisinde pek çok doğal güzellik barınıyor. Yine mis gibi havasıyla arınacağız bir lokasyon… Doğayla iç içe olduğunuz tatiller favorinizse Yedigöller Tabiat Parkı’na âşık olabilirsiniz. Rengarenk bitki örtüsü, yüzlerce kuş türü ve manzaraya doyacağınız seyir yerleri ile Yedigöller sizin için unutulmaz olacak!