Logo

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Kamp Alanları

Tatil, aslında beklentilerden ibaret bir kavramdır. Herkesin tatil değerlendirmesi, beklentilerinin karşılığına göre şekillenir. Tatil denince aklınıza gelen lüks bir otel, her şey dahil bir büfe ve tatil etkinliklerinin en kaliteli ve lüks haliyle elinizin altında olduğu bir şey mi geliyor? Tatilden beklentiniz; konfor, lüks ve bu konfor ve lükste eğlenmek ya da dinlemek mi? Yoksa tatil beklentiniz; yeşille mavinin birbirine karıştığı, doğanın akışında olduğunuz, belki yattığınız yatağın değil ama gün doğumunu gerçekten hissetmenin konforu mu? Muhtemelen ikinci gruptasınız! O halde doğayı hissettiğiniz ve deneyimlediğiniz iyi bir tatil için çadırlarınızı hazırlayın ve aşağıda yer alan harika kamp alanları içerisinden dilediğinizi seçtikten sonra yola koyulun.

Türkiye'de En İyi Kamp Alanları

Türkiye’de kamp yapmanız için doğayla iç içe, büyüleyici manzaraya sahip sayısız yer olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu kadar çok alanın her biri kamp alanı değil. Bakir doğal alanlarda kamp yapmak, her kampçının tercihi olmayabilir. Dolayısıyla kamp olanı nitelendirilen ve temel ihtiyaçların nispeten karşılanabildiği alanlar, kampçılar için daima daha popüler! O halde kendinize uygun lokasyonu ve kamp alanını seçmeniz için Türkiye’de en çok tercih edilen, en iyi kamp alanlarını detaylıca açıklayalım.

Cemil'in Yeri- Akdeniz Camping, Muğla

Doğasıyla, tatil beldeleriyle her zaman kendine hayran bırakan Muğla’da yer alan Cemil’in Yeri – Akdeniz Camping, Köyceğiz sınırlarında konumlanan Sultaniye Köyü’nde yer alıyor. Aslında bir restoran olarak işletilen Cemil’in Yeri’nde restoran bahçesi kamp alanı olarak hizmet veriyor. Burada yaşayacağını kamp deneyiminin unutulmaz olacağı kesin! Köyceğiz gölü manzarası eşliğinde güne başlayabilir, yeşilin her tonuyla huzur bulabilirsiniz. Doğayla iç içe hamak keyfi yapmak, gölde yüzmek ya da balık tutmak gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Denize ve markete yakın olması da önemli ve genelde beklentinin olduğu avantajlarındandır. Hayvan dostu bir mekân olduğundan tüylü dostlarınız ile birlikte de gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz. Burası için önlem alacağınız bir konu ise arı ve sineklerin fazlalığından dolayı yanınızda mutlaka koruyucu spreyler bulundurmanız. Cemil’in Yeri Akdeniz Camping’te çadır ya da karavan kiralayabilirsiniz. Keyifli bir kamp deneyimi olacağından eminiz!

Babakamp, Fethiye

Yalnızca çadır ve karavan seçeneklerinin dışına çıkarak kamp deneyimini daha konforlu hale getiren Babakamp’ta taş ya da bungalov evleri de tercih edebilirsiniz. Geniş bir plato üzerine kurulan Babakamp, Fethiye Karaağaç bölgesinde yer alır. Dolayısıyla kamp alanına doğal olarak tozlu topraklı ve kimi zaman patika olabilen bir yol kullanarak ulaşılıyor. Tesis, güneş enerjisi ile çalıştığından karavanı ile gidecek kişilerin elektrik kaynağını tam verimli kullanmakta zorluk yaşayabileceğini hatırlatmakta fayda var. 

Tıpkı konaklama seçenekleri gibi etkinlik bakımından da diğer kamp alanlarına nazaran iyi bir çeşitlilik sunuyor. Yoga, yüzme (havuz), doğa yürüyüşü gibi etkinlikleri mevcut. Ayrıca kütüphane ve kafe gibi ince düşünülmüş mekanları da kampçıların bayılacağı cinsten! Babakamp’ta kendi yemeğinizi yapabilir ya da kamp alanı tarafından verile sabah, öğle, akşam yemek servislerinden faydalanabilirsiniz. Doğayla kalabildiğiniz bu kamp alanında etkinlikler ve sağlanan konfor sayesinde de ilk deneyiminizden sonra yeniden gelinecek yerler listesine alabilirsiniz.

Gümüldür Orman Kampı, İzmir

İzmir’in Gümüldür ilçesinde yer alan kamp alanı, dört bir yanı yeşille, ağaçlarla çevrilmiş bir orman kampı deneyimi yaşatıyor. Aynı zamanda denize olan yakınlığıyla da kampçıların yine yaz rotasını çevirdiği popüler kamp alanlarından olmasını sağlıyor. Şehire olan yakınlığı da 1 saat olduğundan yaz mevsimi yoğunluğu, bazen kamp deneyiminizi olumsuz etkileyecek türden olabiliyor. Öyle ki bu yoğunluk, ortak alanlarda hijyen sorunlarıyla bile karşılaşılmasına sebep olabiliyor. Dolayısıyla doğayla baş başa kalma olarak yola çıktığınız bir kamp tatiliniz olacaksa bu lokasyonu yaz sezonu dışında tercih etmeniz gerekir. Bahar ya da kış aylarında çok daha sakin ve huzurlu olduğunu itiraf etmek gerekir. Yaz mevsimi için yönünüzü diğer kamp alanlarına çevirirken yılın diğer ayları için planlayacağınız kamp tatiliniz için Gümüldür Orman Kampı’nı da mutlaka deneyimlemelisiniz. 

Çubucak Orman Kampı, Marmaris

Marmaris İnbükü’nde bir devlet işletmesi olan Çabucak orman kampı, yeşil ve mavinin birleştiği, deniz keyfine doyabildiğiniz kamp alanlarından biri. Devlet işletmesi olması sebebiyle fiyatlarının diğer kamp alanlarına kıyasla oldukça uygun olduğunu belirtmek gerekir. Tam da bu sebebin de katkısıyla yaz aylarında oldukça yoğun olan bir yer haline geliyor. Karavan ya da çadırınız ile kamp yapabileceğiniz bu kamp alanında internet, duş, tuvalet, yeme-içme alanı, market gibi hizmetler veriliyor. 

Yaz mevsiminde yoğunluğuna rağmen denizin sesiyle ve doğanın mis kokusuyla güne başladığınız harika kamp alanlarından biri olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Gökova Orman Kampı, Gökova

Burası orman kampı tercihi için birebir olacak kamp alanlarından bir tanesidir. Muğla’nın Akyaka ilçesinde azmak nehri kıyısında bulunan Gökova Orman Kampı, 300 çadır ve 70 karavanlık alana sahip. Orman kampı deneyimini en şekilde yaşatan bu alan, denize yürüme mesafesinde olmasıyla da memnuniyeti ikiye katlıyor. Kamp alanında yemek hazırlama alanları, çamaşır ve bulaşık yıkanabilecek alanlar, duş (sıcak su), tuvalet ve market gibi imkanlar sunuluyor. Yemek yapmak ile vakit harcamak istemezseniz de alanda bulunan restoranları tercih etme gibi bir şansınız oluyor. Elektrik yetersizliği ile sorunlar yaşandığını da bilmeniz önemli. Buna istinaden önlemli gelirseniz daha rahat edebilirsiniz. Fener ve ışıklandırma, powerbank gibi ürünler hayat kurtarıcı olabilir. Şarj ihtiyacı genelde restoranların prizlerinden gideriliyor. Bir diğer olumsuz yanı ise yiyeceklerinizi muhafaza edebileceğiniz herhangi bir buzdolabı yok. Olumlu ve olumsuz olmak üzere her yanıyla bilerek ve hazırlıklı olarak tercih etmeniz memnuniyeti ve yaşanan deneyimin kalitesini daima artırır. 

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Orman kampçılığının en iyi kamp alanlarından olan Yedigöller Milli Parkı; ilkbahar, sonbahar ve kış mevsiminin favorisi! Özellikle bahar ayları, kampçıların fazlasıyla tercih ettiği bu alan, 7 gölün çevresine konumlanmış durumda. Tam anlamıyla doğa diyebileceğimiz bir yer olduğu için Yedigöller’de kamp yapacaksanız dikkatli olmanız ve önceden bilerek gitmeniz gereken konular var. Yüzeyi fazlasıyla engebeli olduğundan çadır kurmak için dümdüz bir alan bulmak son derece zor. Kış mevsiminde sert bir soğuk hâkim ve karlı olduğundan kış kampı yapmayı planlıyorsanız yolların virajlı olduğunu ve buzlanma riskinin söz konusu olacağını bilerek önleminizi almalısınız. Milli park alanında bulunan ortak tuvaletler olmasına rağmen hijyen ürünleri (sabun, peçete vs.) ne yazık ki bulunmuyor. Dolayısıyla her türlü hijyen-bakım ürününüzü yanınızda getirmelisiniz. Elektrik olmadığı için fener, ışıldak ve powerbank gibi ekipmanlarınız olmadan asla gelebileceğiniz bir yer değil. İlkbahar döneminde bile gece oldukça soğuk olabildiği için kalın kıyafetler ve uyku tulumunuz mutlaka olmalı. Sizin de anlamış olacağınız doğa harikası Yedigöller’i tercih ederseniz gerçek bir kamp deneyimi, gerçek bir doğayla kalış yaşayacaksınız. 

İnbükü Orman Kampı, Muğla

Muğla’nın doğasıyla, sessizliğiyle en huzurlu bölgelerinden biri olan İnbükü’nde yer alan bu kamp alanı, kamp severler tarafından severek tercih edilen yerlerdendir. Yaz aylarında yeşilin içerisinde dinlendiğiniz, doğayı dinlediğiniz bir tatil yapmak istiyorsanız çadırınızı alıp İnbükü Orman Kampı’na doğru yola koyulabilirsiniz. Kamp alanında bulunan 4 kilometre sahil şeridi ve 3 ayrı koyu ile de deniz keyfini de yaşama imkanını sunuyor. Tesis içerisinde herhangi bir konaklama imkânı söz konusu olmadığından kendinize ait çadır veya karavanınızla gitmeniz gerekiyor.

Kelebekler Vadisi, Fethiye

İsmini sıklıkla duyduğunuz doğa harikası bir kamp alanı tercih olabilecek Kelebekler Vadisi, mis gibi bir hava ve eşsiz bir koy eşliğinde kamp deneyimi yaşayacağınız bir yer. Elektrik, duş ve tuvalet gibi imkanlar ücretsiz olarak verilse de günün belli saatlerinde hizmete açılıyor. Ek bir etkinlik olarak kamp alanında dalış eğitimi de veriliyor. Farklı bir deneyim için kamp programınıza dahil edebilirsiniz. Yakın çevresinde yer alan bungalovlarda da konaklayabilirsiniz. Ancak zaten kamp yapan biriyseniz kesinlikle bu bölgede çadırda kalarak doğayı ve gerçek kamp deneyimini iliklerinize kadar hissetmelisiniz!

Yazılı Kanyon, Isparta

Isparta’da bulunan Yazılı Kanyon kamp alanı, diğer kamp alanlarına nispeten daha rahat bir deneyim sunabilir. Küçük işletmeler ve balık çiftlikleri bakımından zengin olan alan, lezzetli öğünler için ideal seçimler sunarken yemek derdinizi de ortadan kaldırmış oluyor. Kanyon içerisinde yüzülebilecek alanların olmasının yanında tarihi yazıtlar, köprüler gibi görülmeye değer yerleri de barındırıyor. Diğer tüm alanlar gibi doğasıyla dinlendirecek bir kamp alanı olduğundan gidilecek yerler listenize girebilir.

Aktur Çadır ve Karavan Kampı, Datça

Aktur Çadır ve Karavan Kampı, bakir koylarıyla ve güzel doğasıyla bildiğimiz Muğla’nın ilçelerinden biri olan Datça’da yer alıyor. Yaz mevsimi kamplarının popüler alanı olan bu yer, hem konforlu hem de etkinlik bakımından oldukça çeşitlilik içeren içeriyor. Kamp alanı içerisinde büyük ve küçük koy olarak isimlendirilen iki adet koy yer alıyor. Bu durum, elbette yaz ayları popülaritesini açıklıyor. Pek çok kamp alanında bulunamayacak cinsten olanaklar sunuyor demek yerinde olacaktır. Köy içerisinde yer alan bankamatik, restoran, eczane, kuaför, sağlık ocağı gibi temel ihtiyaç olabilecek neredeyse her şeye kolayca ulaşım mevcut. Yine köy içerisinde belli günler pazar kuruluyor. Aktur Kampı tercih ederseniz her şeyin doğalından tadabileceğiniz bu köy pazarını kaçırmamalısınız. Güvenle konaklamak adına iyi hissettirecek olan bir başka bilgi ise tesisin acil durum önlemi olması adına da daima itfaiye ve ambulans bulunduruyor olmasıdır. Bütün bunların yanı sıra ekstra etkinlikle tatilini hareketlendirmek isteyenler için de tenis ve yelken eğitimi alabilecekleri spor tesisleri var. Yerleşik kamp kültürü bu alanda tam olarak devam ediyor. Akşam saat 22.00 itibariyle alan, sessizliğe gömülüyor ve tüm kampçılar, asıl amacı olan doğayla baş başa kalma deneyimini yaşayabiliyor. Yaz rotanızda mutlaka yer alması gereken bir kamp alanı olarak notunuzu şimdiden alın diyerek pişman olmayacağınız bir kamp alanı olduğunu da ekleyelim.