Logo

Kar ve Macera Tutkunları İçin Kış Tatili Önerileri

“Yaz tatilinin yeri hep ayrı ama kış tatili bir başka” diyenlerden misiniz? İşte tam da bu sözün üzerine ülkemizde birbirinden güzel kış tatili rotasından bahsetmek, yılın tam da bu zamanında harika olacak! Ülkemizde kış turizmi oldukça güçlü! Kar ve macera tutkunlarının beklentilerini fazlasıyla ve en iyi şekilde karşılayan pek destinasyon var. Deneyimlemeye değecek olan, birbirinden keyifli, doğasıyla huzur dolacağınız kış tatili önerileri için hazırsanız başlıyoruz.

Yalova

Zengin kaynakları, İstanbul-Ankara-Bursa gibi metropollere yakınlığı, her bütçeye uygun konaklama seçeneğinin bulunduğu Yalova, kış tatilcilerinin başlıca tercihleri arasında yerini alıyor. Hem keyifli bir tatil yapabileceğiniz hem de şifalı kaynakları ile yenileneceğiniz bir rota olarak şimdiden kış tatilleri listenize alabilirsiniz. Hafta sonu için bile huzurlu bir tatil planı yapabilmenize olanak veren Yalova’da pek sosyal aktivite yapabilir, soğuk havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ağva

Yaz mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği bir lokasyon olan Ağva için en keyifli zaman, elbette sonbahar ve kış mevsimleri! İstanbul’un en huzurlu beldesi olan Ağva’da şehir kalabalığından bıktığınızda, yenilenmeye ve huzur dolmaya ihtiyaç duyduğunuzda ufak bir hafta sonu kaçamağı ile kendinize gelebilirsiniz. Bungalov evler, butik oteller, moteller, lüks oteller gibi pek çok isteğe ve beklentiye yanıt veren konaklama seçenekleri arasından dilediğinizi seçebiliyor olmanız da muazzam bir artısı. Ağva’da nehir kıyısına konumlanmış olan restoranlarda manzaranın tadına vararak keyif yapabilir, sahilde mis gibi havayı içinize çekerek yürüyüş yapabilir, muhteşem bir gün doğumu manzarasıyla güne başlayarak mis gibi bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Kış tatillerinin ilk sırasına şimdiden girmiş bile olabilir! 

Maşukiye – Kartepe

Kocaeli’ne bağlı olan Kartepe ilçesinde yer alan Maşukiye, kış tatillerinin vazgeçilmez rotalarından biri. Huzurlu orman yürüyüşleri, lezzeti ve ortamıyla hafızanıza kazınacak olan alabalık restoranları ve serpme kahvaltılarıyla ünlü Maşukiye’de dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz. Şömineli otel odanızdan izleyeceğiniz kar manzarasını hayal etmek bile muhteşem. O halde planlarınızı yapmaya şimdiden başlayabilirsiniz.

Sapanca

İstanbul başta olmak üzere pek çok şehrin kaçış rotalarında biri olan Sapanca, doğasıyla kalbinize taht kuracak lokasyonlardandır. Göl etrafında konumlanmış otellerinden birinde muhteşem bir doğaya uyanacağınız, karla örtülmüş ağaçların arasında yapacağınız doğa yürüyüşlerinin hayalini kuranlar için ilk sırada yer almalı! Her beklentiye ve isteğe uygun olabilecek konaklama seçeneğinin olmasıyla da bütçenize uygun planınızı şekillendirebileceğiniz avantajını da sağlar.

Bolu, Abant-Yedigöller

Adını mutlaka duymuş olabileceğiniz Yedigöller bölgesi, kar manzarasının tadını çıkarabileceğiniz hem günübirlik hem de konaklamalı şekilde tercih edebileceğiniz büyüleyici destinasyonlardan biridir. Eğer bir “ölmeden önce yapılacaklar” listeniz var ise burayı ziyaret etmeyi, bu doğayı hissetmeyi mutlaka bu listeye almalısınız. Su ile ağaçların yarattığı o muazzam uyum, rengarenk yapraklar arasında her bir adımınızda doğanın farklı bir tonunu duyduğunuz bir deneyimden söz ediyoruz. Doğa severlerin başta olmak üzere her yıl binlerce turistin popüler rotası olan Yedigöller’i listenin başına almanızı tavsiye ederiz.

Kars, Sarıkamış

Muhteşem kar manzaralarına her an doyacağınız ve kar aktivitelerinin sonuna kadar tadını çıkaracağınız bir rota: Sarıkamış! Sarıçam ormanlık alanları ve kayağa elverişli harika pistleriyle kış tatilcilerinin en popüler destinasyonlarının başında gelir. Doğu Ekspresi ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun tüm kar manzaralarının tadını çıkararak dağların, ovaların, göllerin ve akarsuların yani doğanın her bir halini çıplak gözle deneyimleyerek Kars’a doğru unutulmaz bir yolculuk yaparak Sarıkamış’a varabilirsiniz. Daha bölgeye varmadan bambaşka bir tatil deneyimini yolda yaşıyor olacağınıza emin olabilirsiniz. Elbette daha kısa bir yolculuk isteyenlerdenseniz de 1 saatlik bir uçak yolculuğu ile de Kars’a varabilirsiniz. Sarıkamış’ta yer alan onlarca konaklama seçeneği arasında isteklerinize uygun olanı seçerek muazzam bir tatil yapabilirsiniz. 

Bursa, Uludağ

“Kış tatilleri listesi” dendiğinde daima akla ilk gelen rota; Uludağ! Popülasyonunun Yeşilçam filmlerine kadar dayanan Uludağ, hala bu kış tatili dinamiğini koruyor ve her yıl yerli yabancı turist akınına uğramaya devam ediyor. Elbette yılın her döneminde bambaşka güzelliklere sahip olan Uludağ, kış mevsiminde bembeyaz örtüsü ile bambaşka bir tatil keyfi sunuyor. Hem profesyonel hem amatör kayakçılar için çeşitli pist olanakları sunan pek çok otel arasından tercihinizi yapabilir, aktivite bakımından eğlencenin tadına varabilirsiniz. Ayrıca daha romantik ve sakin tatil severler ise şömine başında harika manzaranın da tadını çıkarabilir. Özetlemek gerekirse; her zevke, her beklentiye yanıt verdiğini, her koşulda yenilenip döneceğiniz bir tatil olacağını söylemek istiyoruz! Konaklama için bungalov evler, lüks oteller ya da butik oteller için pek seçenek mevcut. Bütçenize uygun bir seçenek ile planlarınızı şekillendirerek soğuğa rağmen içinizi ısıtacak bu tatilin tadına varabilirsiniz.

Kayseri, Erciyes

Erciyes, İç Anadolu Bölgesi’nin en popüler, en güzel ve muhteşem lezzetlere sahip bir lokasyonu olan Kayseri’de yer alır. Erciyes Dağı’nda yer alan pek çok kayak merkezi, konforlu otel, kış sporlarının tadını çıkarabileceğiniz alanlar mevcut. Hem huzurlu, hem aktiviteli bir tatil yapabileceğiniz, manzarayla büyüleneceğiniz bir tatil imkanı sunuyor. Kayseri mutfağını da deneyimlemek için muhteşem bir fırsat olduğunu söylemeden geçmeyelim! Oraya kadar gitmişken yağlama, mantı, pastırma, sucuk gibi yöresel yemekleri tatmadan dönmemelisiniz.

Kapadokya

Rotanız Kapadokya ise masal gibi bir tatile hazır olun! Yer altı şehirleri, peri bacaları, doğa manzaraları, bambaşka bir gün doğumu ve büyüleyici tarihi ile dolu dolu bir tatil planı sizi bekliyor. Her mevsimi ayrı güzel Kapadokya’da kış tatili de bambaşka bir deneyim sunuyor. Mağara otellerinin romantik atmosferleri, tarihi konakların harika konseptleri, Aşk Vadisi manzaraları, şarap evleri, el sanatları atölyeleri derken günlerin nasıl geçtiğini anlamadığınız, asla dönmek istemeyeceğiniz bir tatil olacağına emin olabilirsiniz. En az üç gününüzü ayırmanız gerektiğini de belirtmek faydalı olacaktır. Şimdiden otellere bakmaya başlarsanız pişman olmayacağınızın sözünü verebiliriz.

Kastamonu, Ilgaz

Çankırı ve Kastamonu arasında konumlanan Ilgaz, kış tatilinde sakin yerleri tercih edenlerin favorilerindendir. Kayak yapmak için elverişli olan Ilgaz Dağı’nda yer alan kayak merkezleri de ziyaretçilerinin daima memnuniyetini zirvede tutmayı başarır. Özellikle Ankara’ya yakın olmasıyla Ankaralı turistlerin uğrak rotası olan Ilgaz, İstanbul ve diğer pek çok şehirden de yoğunlukla ziyaretçi alır. Kar tatilinin ötesinde Ilgaz Milli Parkı’nın da görülmeye değer tarihi değerleri ve Valla Kanyonu, Çatak Kanyonu, Ilgarini Mağarası gibi doğal güzellikleriyle de tatilinize keyifli deneyimler katacak.

Erzurum, Palandöken

Kış tatilinin en dinamik adreslerinden olan Palandöken, her yıl giderek artan bir popülerliğe sahiptir. Dünyaca ünlenmiş kayak pistlerine ev sahipliği yapan bu bölge, kış sporlarının tadını çıkarmak isteyen turistler için vazgeçilmez bir seçim haline gelmiş durumdadır. Erzurum mutfağını da deneyimleyebileceğiniz, konforlu otellerde tatilinizin tadına varabileceğiniz bir rota olarak kış tatili listenize alabilirsiniz.