Logo

Hesaplı Araç Kiralamanın Püf Noktaları

Hem bireysel hem de kurumsal-ticari amaçlar için araç kiralama ihtiyaca göre değişmekle birlikte pek çok zaman hesaplı ve mantıklı bir tercihtir. Elbette belirttiğimiz gibi ihtiyaç ve gereklilikleriniz kapsamında hesaplı araç kiralama için neler yapmanız gerektiğini bilerek aksiyon almak doğru olacaktır.

Hesaplı Araç Kiralama İçin Yapılması Gerekenler

İhtiyaç ve Bütçenizi İyi Analiz Edin

Bir araç kiralarken incelediğiniz araçların rengi, iç-dış dizaynı öncelikli olarak dikkatinizi çekse de ilk kriteriniz daima ihtiyacınız karşılayabilecek nitelikte olması olmalıdır. İhtiyacınızı karşılayacak ve bütçenizi aşmayacak olan seçenekleri belirledikten sonra konforunuzu ve görsel açıdan sizi mutlu edecek olanı düşünmeye başlayabilirsiniz. Aracı hangi amaçla kullanacağınız, ne kadar yol yapacağınız, kaç kişi seyahat edeceğiniz gibi değişkenler ile ihtiyacınıza uygun olan aracı seçmeniz kolaylaşır. Bütçe analiziniz için ise yalnızca kiralama ücretini değil kullandığınız süre boyunca harcayacağınız yakıtı da düşünerek bir planlama yapmanız gerekir. Dolayısıyla ihtiyaçlarınızı karşıladığı takdirde “az yakan” diye tabir edilen araçlardan seçim yapmak, seyahatiniz boyunca size kolaylık sağlayacaktır.

Sezon Tarihlerine Dikkat Edin

Hesaplı araç kiralama için yakalanması gereken en güzel fırsatlar ve kaçınılacak dönemler sezonsallık takibi ile olabilir. Sezon indirimlerini takip ederek yakaladığınız bir fırsat için erken rezervasyon gibi seçenekler ile araç kiralama için ayıracağınız bütçeyi minimize edebilirsiniz. Dönemsel fiyat artışlarını da takip ederek hesaplı araç kiralama için doğru zamanı en iyi şekilde planlayabilirsiniz. Aynı şekilde sezonsal fiyat artışı olacağını bildiğiniz dönemler için de öncesinde planlamanızı yaparak seyahat tarihinizle ilgili sorun yaşamadan hesaplı şekilde araç kiralayabilirsiniz.

Uzun Dönem Araç Kiralamayı Tercih Edin

Araç kiralamada kısa döneme nazaran uzun dönem kiralama daima daha avantajlıdır. Uzun ve kısa dönem araç kiralama sözleşmeleri karşılaştırıldığında aynı marka ve model bir araba için bile ciddi oranlarda fiyat farkı olduğu gözlemlenmiştir. Dolayısıyla araç kiralama amacınızı karşıladığı sürece kısa dönemlik kiralama yerine uzun dönemlik bir tercih yapmanız hesaplı bir hizmet almanız için en doğru seçenek olacaktır. Bu sayede günlük ya da haftalık kiralayacağınız araçlar için 3-6 aylık dönemlerde kiralama yaparsanız %60-%70 gibi oranlarda kâr elde edebilirsiniz.

Teslimat Ücretlerine Dikkat Edin

Pek çok araç kiralama firması, firmadan teslim alınan araçlar için herhangi bir ücret yansıtmazken farklı bir teslim noktası talebi durumunda ekstra teslimat ücreti yansıtabilmektedir. Bu konuda da dikkatli olmanız, hesaplı araç kiralama planlamanız için uygun olacaktır. Hiçbir koşulda teslimat ücreti çıkarmayan firmaları araştırarak tercihinizi bu şekilde yapabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Fırsatlarını Kaçırmayın

Araç kiralama için yılın belli zamanlarında fırsat dönemleri olabilmektedir. Bu fırsat dönemlerinde erken rezervasyon yaptırarak araç kiralama ihtiyacınız olan tarihe kıyasla ciddi oranda kar elde edebilirsiniz. Örneğin; yaz döneminde tatil sebebiyle artan araç kiralama talebi, fiyat artışına sebep olma eğilimindedir. Bundan kaçınmak için erken rezervasyon ile önlem alarak tatil masrafınızı ikiye katlamamış olursunuz. 

Sigortalara Dikkat Edin

Kiralayacağınız aracın mutlaka sigorta ve kaskosu olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde olası bir hasar durumunda ciddi maliyetler yansıtılması söz konusu olabilir. Araç kiralama sürecinizde sözleşmeyi detayları ile okumalı ve sigortasının olduğundan emin olmalısınız.

Ek Sürücü Hizmeti Alın

Kiralayacağınız araç için ek bir sürücü belirtmek ve resmi olarak bunu sözleşmenize dahil etmek, sizin için avantajlı olabilir. Araç sizde olduğu sürece herhangi bir acil ya da keyfi durumda şoför değişikliği yapma opsiyonunuz olur. Ek sürücü bildirimi yapmadan kiralayacağınız aracı sizin dışında birinin kullanması durumunda ekstra cezai ödeme çıkarılabilir. 

Ek Hizmetleri İnceleyin

Bütçenize uygun bir araca karar verdikten sonra bu araç için hangi hizmetlerin ek hizmete girdiğini, ekstra ücret yansıtılabileceğini mutlaka öğrenin. Bulunuyorsa sözleşmede ilgili kısma dikkat edin. Aracın teslim edilmeden önce temizliğinin yaptırılması, anahtar teslimi gibi ek ücretler söz konusu olabilir. Dolayısıyla bütün bunları sürecin en başında öğrenmeniz, planlamanız açısından avantajlı olacaktır.

Araç Kiralarken Bunları Yapmayın!