Logo

Doğa İçinde Huzur İmkanı Sağlayan Bodrum Tatil Yerleri

Türkiye’nin en popüler yaz turizmine sahip olan yerlerinden biri olan Bodrum; onlarca mavi bayraklı plajı, yeşil ve mavinin her tonuna şahitlik edebileceğiniz doğası, her zevke ve tarza hitap eden otelleri, eğlence mekanları ve restoranları ile sizi kendine aşık edecek bir tatil rotası! Bodrum tatil yerleri içerisinde en popüler ve olanları ve huzurlu bir tatil imkanı sunan lokasyonları sizler için listeledik. 

Bodrum'da Tatil Cenneti: En Güzel Tatil Yerleri

Bodrum tatil yerleri dendiğinde pek çok kez duymuş olabileceğiniz ancak deneyimleme fırsatınız olmayan ve gittiğinize değecek bölgeler için elinize bir kağıt, kalem alarak siz de listenizi detaylara göre hazırlayabilirsiniz. 

Akyarlar

Bodrum tatil yerleri arasında bulunan ve yarımadasında en güneybatı ucunda konumlanan Akyarlar, merkeze yaklaşık 23 km uzaklıktadır. Tarihine baktığımızda bir balıkçı köyü olan ve antik adı Arhialla olan bölge, Kos adasının tam karşısında konumlanır. Akyarlar’ın en tepe bölgesinde bulunan evlerden Yunan adalarını ve muhteşem manzarayı izleyebilir, sörf yapmayı deneyimleyebilir, birbirinden güzel koylarında keyifli vakit geçirerek, huzurlu doğasında da kafa dinleyebilirsiniz. Akyarlar Koyu, Karaincir Plajı, Küçükakvaryum Koyu gibi tatilcilerin favorileri olan koylara birer gününüzü ayırmadan gezinizi sonlandırmamanızı tavsiye ederiz.

Bitez

Bodrum tatil yerleri arasında yer alan ve Bodrum merkeze 10 km uzaklıkta olan Bitez, yeme-içme, plaj, sosyal aktivite, eğlence hayatı, alışveriş ve konaklama imkanları bakımından oldukça zengin olmasıyla Bodrum tatilcilerinin favori lokasyonlarından biridir. Bodrum merkezinin kalabalığından uzaklaşarak huzurlu ve daha sakin zaman geçirmek isteyen tatilciler Bitez’i sıklıkla tercih eder. Özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan bölge, sahiliyle, doğasıyla, tarihi yerleri ile doyurucu bir tatil planı sunuyor. Bitez’de günübirlik tekne turlarına katılabilir, bisiklet turu yapabilir, deniz sörfü deneyimleyebilir, mavi bayrak ödüllü Bitez plajında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bodrum Kent Merkezi

Bodrum kent merkezi, Bodrum tatil yerleri listenizde yıldızlanması gereken yerlerden biri! Bodrum yarımadasının güney doğusunda konumlanan kent merkezinde keyifli vakit geçirebilmeniz için her şeyi bulabilirsiniz. Marinası, canlı ve renkli sokakları, her zevke ve bütçeye uygun otelleri ile Bodrum kent merkezini deneyimlemeden seyahatinizi sonlandırmamalısınız.

Göltürkbükü

Bodrum yarımadasının kuzeyinde yer alan Türkbükü ve Gölköy koylarının birleşiminden oluşmuş olan ve ismini de bu koylardan alan Göltürkbükü, tarihi ve günümüz turizm popüleriyle ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Eski bir Likya kenti olan bölgede geçmişte deniz ulaşımı sağlanıyordu. Günümüzde hala Likyalılardan kalan kaya mezarları, sarnıçlar ve mağaralar gibi etkileyici tarihi izler mevcuttur. Hem Gölköy hem Türkbükü’nü ziyaret edebileceğiniz bölgede daha sessiz sakin vakit geçirmek için Gölköy ve daha lüks ve hareketli bir deneyim içinse Türkbükü’nü tercih etmelisiniz.

Türkbükü

Geçmişten günümüze popülerliğini yitirmeyen, magazin haberlerinden tutun da sosyal sohbetler arasında daima anılan Bodrum turizminin her dönem kalbinin attığı yer alan Türkbükü’nü Bodrum tatil yerleri listenize çoktan eklemiş olmalısınız! Bodrum merkeze 20 km uzaklıktan konumlanan Türkbükü güzel sahili ve plajlarıyla, zengin gastronomisiyle, çeşitli imkanlar sunan otelleri ile unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabileceğinizin garantisini veriyor.

Gümbet

Bodrum tatil yerleri arasında yer alan ve merkeze yaklaşık 5 km uzaklıkta olan Gümbet, yoğunlukla genç turistler ve yabancılar tarafından tercih ediliyor. Uzun kum plajı, sığ denizi, su sporları ve eğlence hayatıyla ön plana çıkan bölgede gündüz ve gece dolu dolu vakit geçirmek mümkün. Sessiz sakin, dinlendirici tatil severlerin ilgisini çeken ilk yer olmayacağını da belirtmekte fayda var. Zira buradaki hareket, dinamik tatil deneyimi bu beklentinin tersidir.

Yalıkavak

Bodrum kent merkezine 18 km uzaklıkta yer alan Yalıkavak; temiz koyları, Bodrum’un en önemli marinalarından biri olan marinası ile bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Gerek halk gerekse de ücretli lüks plajlarında güzel denizinin tadını çıkarabilir, marinada şık butikleri gezmenin ardından gurme restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yiyebilir, günübirlik tekne turlarına katılabilir, Yalıkavak sırtlarında hakim tepelerde bulunan popüler yel değirmenlerini ziyaret ederek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Denizden sıkılanlar ya da havuzcu olanlar için bir su parkı bile var! Bir gününüzü buraya ayırarak eğlenceli ve farklı bir gün geçirmekte alternatifiniz olabilir. Yalıkavak’ın balı ve narencisiyle meşhur olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Seyahatinizin sonunda yanınızda götürecekler listenize şimdiden ekleyebilirsiniz.

Turgutreis

Bodrum’un batı sahilinde konumlanan bölge, Osmanlı dönemi denizcisi olan Turgut Reis’ten adını almıştır. Plajları ve konaklama seçenekleriyle oldukça popüler olan Turgutreis, Bodrum tatilinde görmeden dönülmeyecek yerlerden biridir. Merkezden daha sakin ama pek çok imkanı da keyifle bulabileceğiniz bir tatil planı hayal ediyorsanız burası en doğru seçim olacaktır. Bölgedeki en büyük kumsala sahip olan Turgutreis’te deniz keyfinin bambaşka olduğunu bilmelisiniz. Restoranları, birbirinden güzel otelleri, Sanatçılar Sokağı, marinası gibi önemli popüler yerleri mutlaka deneyimlemelisiniz. Turgutreis’te dolu dolu ancak kalabalık bir karmaşanın verdiği yorgunluk olmadan harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Gümüşlük

Bodrum tatil yerleri arasında yer alan ve merkeze 22 km uzaklıkta olan Gümüşlük, etkileyici berraklığı ile akıllarda kalan berrak denizi ve taze balığı ile bilinir. Kentleşmeden korunmuş yapısıyla yine sakin ve huzurlu bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlayacak bölgelerden biridir. Bodrum’un en güzel koylarına ev sahipliği yapan Gümüşlük, deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını en iyi çıkarabileceğiniz yerlerdendir. Söylemeden geçmemeliyiz; burada gün batımı ise bambaşka bir keyif! 

Gündoğan

Bodrum merkeze yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunan Gündoğan’a (Farilya) Yalıkavak, Göltükbükü, Torba ve Ortakent bölgelerinden ulaşabilirsiniz. Rumların yaşadığı ve ismi Farilya olarak bilinen bölge, 1962 yılı itibariyle Gündoğan ismini almıştır. Köy evlerinin bulunduğu dağ eteklerinden denize doğru yayılmış bir yerleşim bölgesidir. Narenciye bahçelerinin arasından ulaşacağınız berrak denizinin tadını çıkarabilir, yöresel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz restoranlarına gidebilirsiniz. Ayrıca Küçükbük ve İncirlipınar koyu gibi bölgenin birbirinden güzel koylarını gezerek eşsiz doğa manzaları eşliğinde deniz keyfi yapabilirsiniz.

Ortakent

Bodrum tatil yerleri listesine mutlaka dahil edilmesi gereken bir diğer bölge olan Ortakent, merkeze 13 km uzaklıkta yer alır. Mandalina bahçeleri, sıcak deniz suyu ve kum plajı ile ünlenmiş olan bölge aynı zamanda Bodrum’daki tüm yolların kesiştiği tek yer olarak bilinir. Gündoğan’da günübirlik tekne turları yaparak berrak koyların tadını çıkarabilirsiniz. Ortakent ziyaretinizde Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, çeşitli su sporları ve farklı aktiviteler için Fun Town Yahşi Park ve Bodrum Aquapark gibi yerleri gidilecek yerler listenize almak isteyebilirsiniz.

Torba

Bodrum tatil yerleri arasında yaygın olarak bilinmiyor olsa da Ege’nin saklı cenneti olarak nitelendirilen Torba bölgesi de mutlaka rotanızı çevirmeniz gereken yerlerden! Bodrum’un diğer semtlerine nispeten küçük olan Torba, sakin ve dinlendirici atmosferiyle ön plana çıkar. Yeşil ve mavinin büyüleyici birleşimi ile eşsiz doğa manzaralarında harika vakit geçirmek isteyen huzur severler tarafından tercih edilir. Ormanlık alanları ve kum plajıyla doğayla baş başa bolca vakit geçirebileceğiniz bölge de dilerseniz çeşitli su sporları yapabileceğiniz alanlar da mevcuttur.