Logo

Yaz Günlerinin Kurtarıcısı Olan Marmaris'te Denize Girilecek En Güzel Yerler

Her köşesiyle, doğasıyla kendine her an hayran bırakan Muğla’nın ilçesi olan Marmaris’te denizin en güzel halini deneyimlemek için sabırsızlanıyor ve hatta belki de detaylı planınızı kış mevsiminden yapıyor olabilirsiniz. Doğasıyla, sosyal aktiviteleriyle, hareketliliğiyle Marmaris’te denize girilecek en güzel yerler için notlarınızı almaya başlayabilirsiniz.

Marmaris Halk Plajı

Marmaris merkezde denize girilecek tek seçenek Marmaris halk plajı ve devamında yer alan özel işletmelerdir. Aniden derinleşmeyen deniz ve kum severler için ideal bir tercih! Kendi şemsiyeniz ve sandalyelerinizle gelebilir, dışarıdan yiyecek getirebilirsiniz. Bunun yanında şezlong ve şemsiye kiralama opsiyonu da sunar. Belediye işletmesi olduğu için fiyatların uygun olduğunu söylemek mümkün. Marmaris merkez için hem bütçe dostu hem de keyifli bir tercih olabilir.

İçmeler Plajı

Marmaris merkeze yakınlığı dolayısıyla ulaşım kolaylığı sağladığından turistler için popüler bir plaj olan İçmeler plajı, Marmaris halk plajına kıyasla daha sakin ve nezih. Denize tatlı su karışması sebebiyle merkeze göre su soğukluğu daha fazla ve son derece berrak ve temizdir. Buradan Sedir Adası dahil olmak üzere çevredeki adaları ve koyları gezmek için tekne turları yapılır. Ayrıca su sporları için de oldukça fazla seçenek vardır. Elbette tahmin edebileceğiniz üzere şezlong ve şemsiye ücretli ve kendi şezlongunuz ile giriş yapamıyorsunuz. Daha dolu dolu vakit geçirebileceğiniz ve keyif alabileceğiniz bir deniz için mutlaka gelinmesi gereken yerlerden biri!

Turunç Plajı

Marmaris’te denize girilecek en güzel yer, hiç tartışmasız Turunç’tur! Turunç plajının kendisi olduğu kadar bölgede yer alan her koy ayrı ayrı büyüleyici bir deneyim yaşatır. 

Marmaris’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Turunç Plajı’nı listenizde ilk sıralara şimdiden alın! Deniz soğuk ve büyüleyici şekilde berrak! Geçmişte yalnızca deniz ulaşımı ile gelinebilen bu plaja artık karadan da ulaşım var. Şemsiye ve şezlonglardan yararlanabileceğiniz çeşitli işletmeler mevcut olan plajda her anlamda keyifli vakit geçireceğinizi söyleyebiliriz.

Amos Koyu

Turunç bölgesinde bulunan Amos koyu, kısa bir tırmanışla ulaşabileceğiniz Helenistik dönemden günümüze kadar tiyatro, tapınak ve heykel kalıntıları ile gelmiş olan Amos Antik Kenti’nin bulunduğu yerde. Plaj, çakıl taşlı ve son derece berrak bir denize sahiptir. Son derece popüler olan Amos Beach, sezon boyunca daima yoğunluğunu korur. Koyda bulunan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralama seçeneği vardır. 

Kumlubük Plajı

Kumlubük plajı da yine Turunç bölgesinde yer alıyor. Kumlubük plajı, plaj popülaritesinin yanında balık restoranlarıyla da oldukça ünlenmiş durumdadır. Çakıl taşlı ve berrak bir denize sahiptir. Gündüz deniz ve güneşin tadını çıkardıktan sonra balık restoranlarından birinde de günü batırabilirsiniz. 

Cennet Adası Plajı

Cennet Adası Plajı, Marmaris merkeze 55 km uzaklıkta bulunur. İsminden de anlaşılacağı üzere yeşilin ve mavinin en güzel tonlarıyla büyüleceğiniz bir manzaraya sahiptir. Temiz, berrak bir deniz ve ince parlak kumlu bir plaj olmasıyla yerli yabancı turistlerin favori listelerinde yer alır. Plaja girişler ücretsiz ve buna ek olarak duş, wc, soyunma kabini, büfe, restoran gibi de pek çok istek ve ihtiyaca yönelik olanakları da bulunur.

Cin Bükü Koyu

Marmaris’in Turgut Köyü’ne 8 km mesafede yer alan Cin Bükü koyu, sığ, dalgasız, temiz bir deniz ve yemyeşil bir ormana sahiptir. Koya girişler ücretsiz ve şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini gibi imkanları da bulunur.

Ayın Koyu

Geçmişte İngiliz Limanı olarak bilinen Ayın Koyu, Marmaris’in Datça yarımadasında bulunur. Harika bir manzara ve sığ bir denize sahiptir. Kamp tatili yapmak için de uygun bir lokasyon olan Ayın koyu, çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ekstra bir aktivite olarak bu koyda dalışta yapabilirsiniz. İlgilileri için oldukça heyecan verici olan bu aktivite için bile görmeye değer! 

Sarıdana Koyu

Taşlık plaja ve temiz, berrak bir denize sahip olan Sarıdana Koyu, doğayla iç içe olabileceğiniz seçeneklerden biridir. Herhangi bir imkan bulunmayan bu koya hem yiyecek ve içecek hem de şezlong şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz. Cep dostu ve doğa harikası olarak kodlayabileceğiniz bir koy şeklinde notunuzu alabilirsiniz. Hafta sonlarının oldukça yoğun olduğunu ve hafta içi ise kafa dinlemek için harika bir seçenek olduğunu bilmelisiniz. Kamp yapmak için de uygun bir alan ancak kamp ateşi yakmanın da yasak olduğunu bilerek tercih edebilirsiniz.

Dişlice Adası Koyu

Şehir merkezine 58 km uzaklıkta olan bu koy, bir diğer adıyla Aşk Adası olarak bilinir. Marmaris Hisarönü körfezine bağlıdır. Deniz berrak ve sığ olmasıyla dalış severlerin ilgisini çekmektedir. Herhangi bir tesis imkanı olmayan bu koya doğal olarak girişler de ücretsizdir. Hazırlıklı geldiğiniz takdirde keyifli ve konforlu bir deniz keyfi yapabilirsiniz.

Gebekse Koyu

Yalnızca tekne aracılığıyla ulaşabileceğiniz bu koy yine Marmaris’te denize girilecek en güzel yerlerden biri! Deniz kaplumbağaları ve caretta carettalara rastlayabileceğiniz Gebekse Koyu’nda huzurlu ve keyifli vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Yine işletmesi olmayan ve kendi imkanlarınızla şezlong, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarınızı gidereceğiniz lokasyonlardan biridir.

Çiftlik Koyu

Çiftlik Koyu, merkeze 30 km uzaklıkta konumlanıyor. Mavi bayrağa sahip olan bu koy, masmavi ve berrak bir su ile sizi karşılayacak. Sakin ve sığ olmasıyla hem dalış severlerin hem çocuklu ailelerin taleplerine keyifle yanıt veren niteliktedir. Burada hem konaklanacak oteller hem de restoranlar yer almasının yanı sıra pek çok olanağı da vardır. 

Amos Plajı

Amos Plajı; şehir merkezine olan yakınlığıyla, sığ, sakin, berrak ve dalgasız bir denize sahip olmasıyla, girişinin ücretsiz olmasıyla ve çevresinde konaklanabilecek pek çok otel olmasıyla turistlerin ilgisini çeken popüler plajlardan! Tatilinizin bir gününde değerlendirmeye değer olan bu plajı da “Marmaris’te denize girilecek en güzel yerler” listenize alabilirsiniz.